Komunikacija, improvizacija...

Tango je ples brez predpisanih figur.

Argentinski tango se ponaša z velikim bogastvom različnih likov. V tangu namreč velja vse, o čemer se znata partnerja z gibom dogovoriti. Zaradi te svobode in raznolikosti tango nosi tudi naziv kralj plesov.

V tangu je vsak ples neponovljiv. Nastaja tam in tedaj, po trenutnem občutenju glasbe in partnerja. Tango je tako predvsem ples komunikacije, improvizacije in interpretacije.

Tango je v svoji osnovi preprost, saj je to (urban) ljudski ples. Temelj tanga je hoja, zato radi rečemo: tango je hoja v objemu.

V tangu je običajno menjavanje plesnih partnerjev, saj je tango prijetna oblika druženja in spoznavanja novih ljudi. Tako kot nas v pogovoru različni sogovorniki bogatijo ali zabavajo na različne načine, nam tudi v plesu vsak nov plesalec prinese neko novo misel, zanimivo izkušnjo, prijeten trenutek.

Tango je v svoji osnovi preprost, saj je to ljudski ples. Temelj tanga je hoja, zato radi rečemo: tango je hoja v objemu.

V stoletju izčiščen kodeks tanga skrbi za prijetno in sproščeno vzdušje na milongah. Na tangu vedno ohranimo čast in dostojanstvo, da ples z drugimi ne povzroča nelagodnih občutkov pri nobenem od plesalcev, niti ljubosumja pri življenjskem partnerju.


Kdaj in kje?