Back to All Events

Solo za ženske

  • MC Vrtojba 74 Ulica 9. septembra Vrtojba, Nova Gorica, 5290 Slovenija (map)

Vabljene na vadbo ob plesnih ritmih orientalske glasbe in gibov Egipta, Turčije, vse tja do Indije, ki se bodo prepletli v fuzijo s salso, tangom in tradicionalno ter modernejšimi ritmi  orienta.

Gibi orientalskega plesa imajo blagodejen učinek na telo (krepitev notranjih mišic, pozitiven učinek na držo, spodbuja pretok energije po telesu...). salsa, tango, dubstep...pa začinijo orientalsko vadbo.

Ob začetni vadbi boste začutile telo skozi orientalske gibe, v nadaljevanju pa le-te nadgradili z elementi drugih plesov in ritmov.

Dobrodošle na predstavitveno vajo v ponedeljek, 9.10. ob 20.00 v mali dvorani MC Vrtojba. Prva vaja je za vse brezplačna.

Poučuje Sanja Bekrić. Sanja se je z orientalskim plesom srečala med študijem v Ljubljani, ko si je le-ta šele vtiral pot v naša življenja.

Svoje plesno znanje je pridobivala pri učiteljicah in učiteljih v Sloveniji in Italiji ter gostujočih učiteljih iz Nemčije, Francije, Egipta. Preko različnih metod poučevanja je srečala različne orientalske plesne stile, ki jih rada prepleta v plesno fuzijo.

Leta 2010 je  s prijateljicami ustanovila plesno skupino Nefes, ki deluje tudi danes pod vodstvom nove mentorice.

Zadnja leta je posvetila preučevanju umetnosti izražanja skozi ples.

Earlier Event: January 27
Preplesovanje v MC Vrtojba
Later Event: October 10
Ples v paru - Začetni tečaj