Tehnika arabskega sveta...

Poimevali bi ga lahko ženski ples, saj je namenjen ženskam, vsebuje veliko gibov, ki so pogojeni z žensko konstitucijo in ker ga plešejo ženske po celem svetu!
— Prof. dr. Hassan Khalil

Orientalski ples je mešanica različnih plesnih tradicij, kjer se pojavljajo elementi indijskega, perzijskega ter turškega plesa, egipčanske tradicije in evropskih plesnih elementov. Imenuje se klasični orientalski ples, saj je izpiljena in prefinjena plesna tehnika arabskega sveta uporabljena v sodobni odrski plesni umetnosti. Zravnanost in dostojanstvo izvirata iz azijskega porekla, gibi glave, rok in dlani iz indijskega izročila, gibčnost hrbtenice pa iz turške tradicije. Zahodnjaški element je tančica, s katero se dandanes začne vsak plesni nastop. Center gibanja je bolj v zgornjem delu telesa kot pa v medenici. Z izravnano in graciozno držo z rokami nad glavo klasicni orientalski ples sledi baletnemu idealu.


Individualne ure

V kolikor si želite plesni program popolnoma prilagoditi tako časovno kot težavnostno stopnjo, vam nudimo individualne ure, tako za pare kot posameznike. Samo pokličite nas in dogovorili se bomo za točen termin.

Kdaj in kje?